Klasshat – känslan av att något är fel

I mitten av december förra året lanserades en ny blogg/nyhetssida med namnet Klasshat.com. Ett starkt namn kan tyckas, men samtidigt ett rakt och ärligt sätt att tydliggöra känslan av hur det står till i samhället.

KLASSHAT_LOGO3-1

Klasshatet är inget konstigt eller udda, utan något som vi alla känner av till och från. Somliga känner av det mer än andra, och framför allt på olika sätt. För oss i arbetarklassen innebär klasshatet bland annat känslan av hur chefen och ledningen behandlar oss på jobbet, hur allt ska göras snabbare och effektivare. Klasshatet syns även i hur samhället i stort fungerar med allt från lägenhetsrenoveringar och hyreshöjningar till fokus på nya bilvägar istället för utbyggd kollektivtrafik. Det är själva känslan för att klasskampen är en verklig kamp.

Klasshat.com lyfter fram och belyser detta på ett rakt och tydligt sätt, och sidan har växt sig stor under sina första två månader. Nu hoppas vi att den sprider sig mer, och att fler liknande projekt dras igång. Att det pratas klass är bra, vi har allt att vinna på att “klass” kommer upp på agendan igen.

Lägg till sidan i din dagliga rutin att kolla av, sprid länkarna, skicka in egna tips, ta del av skrivtipsen och kanske till och med bli skribent!

Inlägget är postat i Information och taggat , , , . Spara permalink som bokmärke.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>