Civilkuragets dag 2012

I fredags var det åter igen dags att högtidlighålla civilkurage på arbetsplatsen och minnas vår mördade kamrat Björn Söderberg. SUF Göteborg kallade till manifestation på Masthuggstorget.

Det hela började i katastrof då arrangörerna var sena till platsen, vilket ledde till att flera personer planlöst stod i var sitt hörn av torget och undrade vad, om något, som skulle hända. Fem-tio minuter efter utsatt tid så dök de till slut upp och minnesstunden kunde inledas.

I år var såväl konferencier som den enda talaren från SUF Göteborg, och åhörarskaran var inledande runt 25 personer. Under appellernas lopp så kom det ständigt mer personer till platsen och vid manifestationens slut var det dryga 40 närvarande allt som allt.

Efter ett bra och uppmuntrande tal om att vi måste organisera oss för att stå starka så presenterades årets pristagare av Civilkuragepriset. Warrent Lorena Estrada Lara fick priset för att sitt avslöjande av “slavliknande arbetsförhållanden på City Städ och Unica Personal” och att hon “är en värdig arvtagare av den tradition som kännetecknade Björns anda av att visa mod och civilkurage och ta till strid mot förtrycket på hennes arbetsplats”. Läs hela motiveringen på SAC.se.

Minnesstunden avrundades värdigt med en tyst minut, med uppmaningen från SUFs tal att vi måste vara organiserade för att stå starka även framöver hängandes i våra tankar.

Inlägget är postat i Rapport och taggat , , , , . Spara permalink som bokmärke.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>